21. Zsidó Kulturális Fesztivál 2018. augusztus 26. – szeptember 2.

A zsidó kultúra legnagyobb seregszemléjét, a 21. Zsidó Kulturális Fesztivált idén augusztus 26. és szeptember 2. között rendezik meg, Budapest hat helyszínén.

A Dohány utcai zsinagógában fellép többek között a Budapest Klezmer Band a Barcelona Gipsy balKan Orchestrával – vendégük Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs -, Nógrádi Gergely és barátai, a Malek Andrea Soulistic formáció Szalóki Ági, Balázs Fecó és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közreműködésével, az Avishai Cohen Trio, Takács Nikolas és Veres Mónika, a Sabbathsong Klezmer Band, és vendégük Nyári Károly és zenekara.

A Hegedűs Gyula utcai zsinagógában lesz Bíró Eszter, Bodrogi Éva és Falusi Mariann közös koncertje, de fellép a Musica Ficta együttes, az Ethnofil együttes, a Klezmerész együttes Bangó Margittal, Seres Ildikó, Vida Péter és Müller Péter Sziámi, valamint a Bob és Bobék Orchestra.

A Goldmark teremben láthatják többek között Csordás Klára és Harazdy Miklós kamaraestjét, Bauer Andrea és művésztársait, Fullajtár Andrea, Grisnik Petra, Simon Kornél és Makranczi Zalán előadását, az Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig Korcsolán Orsolya hegedűművész rendhagyó produkcióját.  A 2B Galériában és a Bálint Házban pedig kiállításokkal és könyvbemutatókkal várják az érdeklődőket.