Egész évben nyitva a Palatinus a Margitszigeten

A Palatinus strandra eddig csak nyári strandként gondoltunk, de 2017-ben már ez a fürdő sem zárta be kapuit szeptemberben, így továbbra is csodás környezetben élvezhetjük a fürdő megújult szolgáltatásait a hidegebb hónapokban.

A Palatinus strandfürdő 1919 óta üzemel, de véglegesen 1921-ben nyitották meg három medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával. Ez az első hely Budapesten, ahol a szabadban, medencében lehetett fürdőzni, úszni.

A fürdőt virtuálisan is bejárhatjuk. Kattintson ide!

A nagymedence több mint 5000 nm-es vízfelülete, a legnagyobb strandmedence volt az korabeli Európában. Olyan népszerű volt, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Felépítették a központi öltözőket és a méltán népszerű hullámmedencét. A strand műemléki védettség alatt áll, ezért az egybefüggő vízfelület hatását meg kellett őrizni. Újabb bővítések 2002 után: úszó-, élmény- és strandmedence; az élménymedencébe sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látvány szökőkutakat építettek. A termálmedencét és új óriáscsúszdákat 2013-ban építették ki. Ősszel-télen a kültéri termálmedence és egy kültéri, 26 fokos úszómedencében úszhatnak vendégeink.

A Palatinus strandfürdőben az új fedett medencéket 2017. júliusában adták át. Az élményelemekkel ellátott termálmedence mellett egy gyerekmedence, valamit hideg- és gyógyvizes meleg merülőmedence, egy gőzkamra, egy különleges geotermikus és egy finn szauna várja a vendégeket. Az OEP-beutalóval érkezők részére tangentor, szénsavas kádfürdő és gyógymasszázs szolgáltatásokat biztosítanak. A három órás futójegy pedig azoknak kedvez, akik úszás vagy lazítás előtt még futnak egy kört a Margitszigeten.

palatinusstrand.hu