Fuvarszervezés felsőfokon – interjú

Mindig pontosan, udvariasan érkeznek, türelmesen várnak. Ha beszélgetni szeretnék, kedvesen válaszolnak, tájékoztatnak. Ha csendben szeretnék maradni, akkor alázattal teszik a dolgukat és a legrövidebb úton eljuttatnak a célomig. Nem véletlenül kapják az utóbbi húsz évben a legkiválóbb elismeréseket és nem véletlenül utazom sok sok éve csak velük. Ők a minősített, megbízható budapesti taxi, a piacvezetők. A City Taxi Fuvarszervező Szövetkezet elnökével, Tamás Miklóssal beszélgettünk.

Évek óta a legjobbak a budapesti személyszállításban. Mi a sikerük titka?

Elsők között alakultunk 1983-ban a magán taxi társaságok között. Jómagam tizedik éve irányítom a céget és célunk ezen idő alatt semmit sem változott: tisztességes árakon, megbízható szolgáltatást nyújtani. Társaságunk a mai napig szövetkezeti formában működik, ami egyedülálló üzemeltetési forma a budapesti taxitársaságok között. Az alvállalkozóink száma 803 fő, ezen belül a szövetkezeti tagok száma több mint 400 fő. A legfontosabb, hogy az alvállakozók az Alapszabályunkban rögzített keretek között előbb utóbb maguk is szövetkezeti tagokká válhatnak. Ez a záloga a minőségi szolgáltatás iránti elkötelezettségünknek.

Bárkiből lehet „City Taxis”?

Komoly szempontoknak kell megfelelni. Már várólistát vezetünk, akik felvételüket kérik hozzánk. Jelenleg száz kolléga szeretne csatlakozni. A hibátlan esztétikai állapotban lévő gépkocsik, a kifogástalan megjelenés, a városismeret, a nyelvtudás ma már elengedhetetlen. Pontosság tekintetében nálunk a legszigorúbbak a belső szabályok. A gépkocsivezetőt, az autók külső és belső tisztaságát, műszaki állapotát szúrópróbaszerűen állandóan ellenőrizzük.

Miben más az Önök szolgáltatása?

A környezetszennyezés visszafogása nekünk is szívügyünk. Egyre fiatalodik a gépjárműparkunk, leginkább 5-6 éves autókkal járunk. Büszkeségünk a 47 hibrid autó a flottánkban. Ők a City Taxin belül mostantól kiemelten magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak az utazóknak, mely csomag része a palackozott ásványvíz, a papír zsebkendő, a szupertisztaság és a kellemes halk zene. Ha kérik, idegen nyelvű városnézést is nyújtunk, továbbá az összes autónkban bankkártyával is fizethetnek.

Tamás Miklós

Hogyan képzeljük el a flottájukat?

Az 1-es kategóriába (a flottánk 95 %-a) a nagy, kényelmes gépkocsik tartoznak, amelyek minimum négy utas kényelmes szállítását biztosítják. Ezen belül találhatóak a VIP gépkocsik, amelyek maximum hétéves, felső kategóriájú autók, öltönyös vezetőkkel.

A 2-es kategóriában felső-közép kategóriájú autóink szolgálnak.

Hogyan érhetjük el Önöket a legegyszerűbben?

Diszpécserszolgálatunk a nap 24 órájában várja a hívásokat magyar és angol nyelven.

A +36-1-2-111-111 telefonszámon (az alábbi előhívószámok bármelyikével: 1, 20, 30, 70), vagy a taxirendeles@citytaxi.hu e-mailen vagy Interneten (www.citytaxi.hu/online), esetleg sms-ben. Mobiltelefonra letölthető alkalmazásunkon, az m.citytaxi.hu címen is rendelhetnek.

A címkiadás pontos és hatékony. A taxikba tabletekre futnak be az információk szöveges üzenet formájában diszpécsertől így a tévedések kizártak. A gépkocsik GPS-alapon követhetőek és GPS-koordináta alapján kapják meg a rendelést.

Nemrég egy hétszemélyes autót kértem Önöktől éjfél körül és minden gond nélkül teljesítették a különlegesnek vélt kérésemet. Mindig felkészültek a váratlan helyzetekre?

A megrendelő külön kívánságait akár állandó jelleggel is hozzárendelheti a saját telefonszámához. Ilyen lehet a gépkocsi kategóriája, kombi autó, kisállat-szállítás, ügyintézés stb.

Most, hogy megismertük a titkukat, közelebb hoztuk a taxi világát. Mi az amit feltétlen jegyezzünk meg?

Könnyebb mint az 1×1! Kettes után 6×1!